Tarieven 2018

Peuteropvang is de nieuwe naam voor de peuterspeelzaal. Peuteropvang valt onder de Wet Kinderopvang. Dat betekent dat werkende ouders kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de belastingdienst. Op die manier krijgt u de kosten voor de peuteropvang gedeeltelijk vergoed.
Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag komen in aanmerking voor een peuterplaats die door de gemeente Heerhugowaard wordt gesubsidieerd.

De kosten voor peuteropvang zijn per 1-1-2018 inkomensafhankelijk en verschillen per situatie

Peuteropvang is 40 weken per jaar open.
Wij incasseren de ouderbijdrage 10 x per jaar (juli en augustus niet).

Als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag betaalt u een inkomensafhankelijke ouderbijdrage waarbij de tegemoetkoming van de gemeente al in het tarief is verrekend.

Voor ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag geldt ook dat wij de ouderbijdragen 10 x per jaar incasseren, maar u ontvangt 12 x per jaar de toeslag van de belastingdienst.

De totaal verschuldigde ouderbijdrage wordt via automatische incasso rond de 25e voorafgaand aan de nieuwe maand afgeschreven.

  • Het blijft de verantwoordelijkheid van de ouders om door te geven als hun loon wijzigt
  • Het blijft de verantwoordelijkheid van de ouders om aan de belastingdienst door te geven als de kinderopvangtoeslag
    ( bijv. na de 4e verjaardag) moet stoppen.

Meer informatie per situatie

Wij helpen u graag met de praktische zaken rondom peuteropvang, zoals het berekenen van de netto kosten en het aanvragen van de kinderopvangtoeslag of een inkomensverklaring.
Neem contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord.